طبق آخرین آمار سایت سازمان بهداشت جهانی (WHO) در جهان حدود ۱.۹ میلیارد نفر دچار اضافه وزن و چاقی هستند. ۳۹ درصد کل این افراد، بزرگسال هستند که متاسفانه درصد زیاد و نگران کننده ای هست. سازمان بهداشت جهانی می‌گوید افرادی که به هر میزانی اضافه وزن و چاقی دارند باید حتما با کمک روش های سالمِ لاغری، در محدوده وزنی نرمال قرار بگیرند در غیر این صورت حتی جانشان هم ممکن است به خطر بی افتد.

ما در این مقاله به بررسی چاقی، عوارض چاقی، لاغری و بهترین روش های لاغری در دنیا می‌پردازیم. اگر به دنبال این هستید وزن خود را به روشی اصولی کاهش دهید، این مقاله به شما کمک می کند تا به هدف خودتان برسید و در میان مدت به وزن ایده آل دست پیدا کنید.

کلیک کنید: انواع گوشت به انگلیسی

بهترین روش های کاهش وزن با رژیم غذایی

 

اگر شما هم دچار اضافه وزن هستید احتمالاً روش های لاغری متعددی را تا الان امتحان کرده اید؛ ورزش منظم، کاهش کالری، استفاده از دستگاههای لاغری و حتی قرص های لاغری. اما نکته ای که ممکن است خیلی به آن توجه نکرده باشید رژیم های لاغری اصولی هستند. درواقع بسیاری از کارشناسان تغذیه اعتقاد دارند تغذیه بیش از 70 درصد فرآیند کاهش وزن است. به همین دلیل در ادامه به بررسی بهترین و محبوب ترین رژیم های لاغری می پردازیم.

نکات مثبت و منفی کتو

 از آثار خوب رژیم کتو باید به چربی‌‌سوزی بیشتر، بهبود عملکرد هورمون‌ها، کم شدن احساس گرسنگی، بیشتر شدن بافت عضلانی، تمرکز بیشتر و پوست زیباتر اشاره کرد. رژیم کتو در حالی که به کاهش وزن کمک می‌کند، ذهن را درگیر شمارش کالری نخواهد کرد. رژیم کتو همچنین از بیماری‌هایی مانند دیابت هم جلوگیری می‌کند، چون در این رژیم میزان مصرف قند به حداقل ممکن می‌رسد. از طرف دیگر در زنان هم با کاهش مصرف کربوهیدرات، امکان ایجاد کیست در تخمدان به شدت کم خواهد شد.

 

اما در کنار فواید رژیم کتو باید به برخی نکات منفی آن هم اشاره کرد. عوارضی مانند سردرد، خستگی، یبوست، ریزش مو، اضطراب، احساس تشنگی و گرفتگی عضلات در بعضی از افرادی که این رژیم را داشته‌اند، دیده شده است. یکی دیگر از نکات قابل توجه در این رژیم لاغری، محدودیت آن است که به‌مرور ممکن است افراد را خسته کند.

علت چاقی چیست؟

 

پیش از آنکه به دنبال بهترین روش لاغری باشید، بهتر است بدانید که علت چاقی چیست و چه موردی باعث چاق شدن فرد می‌شود؟ درواقع زمانی که شما غذا می‌خورید، یک میزان کالری جذب می‌کنید. هر غذایی با توجه به ماهیتی که دارد، میزان کالری مشخصی دارد. زمانی که کالری لازم را جذب کنید، انرژی لازم برای کارها را دریافت خواهید کرد. حال هر کاری نیز انرژی خاص خود را می‌طلبد. زمانی که پس از دریافت کالری یا همان انرژی برای سوزاندن آن اقدامی انجام ندهید، این کالری اضافی تبدیل به بافت چربی شده و باعث می‌شود تا چربی سازی در بدن شما به وجود بیاید.

زندگی بدون کربوهیدرات

 

شاید فکر کنید که حذف کامل کربوهیدرات بهترین روش لاغری است. اما این تصور درست نیست. مشکل اینجا است که شما برای مدتی کوتاه می‌توانید بدون بربری داغ، پیتزا، برنج زعفرانی، شله‌زرد، میوه‌های شیرین و آبمیوه زندگی کنید. اما خداحافظی ابدی با تمام این خوراکی‌ها برای همه ممکن نیست.

بسیاری از افراد پس از مدتی وسوسه می‌شوند که چند قاشق برنج یا یک تکه نان بخورند. این مقدار کم کم بیشتر می‌شود. به خودشان می‌آیند و می‌بینند به غذاها چرب و عدم کنترل کالری عادت کرده‌اند، اما دارند نان و برنج هم می‌خورند. نتیجه آن که وزنشان از دوران قبل از رژیم هم بالاتر می‌رود.

پس چاره چیست؟ راه حل در کنترل کربوهیدرات است. یعنی قندهای ساده که خیلی سریع به حجم زیادی گلوکز تبدیل می‌شوند را محدود کنیم و بجای آن کربوهیدرات‌های پیچیده‌ و درشت با ارزش غذایی بالا در حجمی معقول استفاده شوند. این اتفاق از اسپایک شدید انسولین و وارد شدن به چرخه معیوب چاقی جلوگیری می‌کند.

 

مشکل دیگر این است که اگر بخواهید با چربی و پروتئین کالری مورد نیاز بدن خود را فراهم کنید، مجبور می‌شوید مقدار زیادی چربی اشباع یا ترانس مصرف کنید و از میوه‌ها دوری کنید. این برنامه در بلندمدت به بدن شما آسیب می‌زند.